Phuket vakantie

Op Phuket vakantie vieren: één van de mooiste eilanden van Thailand

Phuket is een eiland gelegen in de gelijknamige provincie in Thailand. Het eiland is qua oppervlakte het grootste eiland van Thailand en beschikt over een groot aantal prachtige stranden. Naast de prachtige stranden heeft het eiland nog veel meer te bieden. De indrukwekkende omgeving en de gezellige stad die bij het eiland hoort zijn echte trekpleisters voor toeristen. Wat precies de populairste plekken op dit bijzondere eiland zijn, hebben we voor je uitgezocht!

Zon, zee en heerlijke stranden

Aangezien Phuket een eiland is, kunnen stranden natuurlijk niet ontbreken. Phuket beschikt over maar liefst 35 stranden en voor iedereen is er dus wel een passend strand te vinden. De stranden verschillen van enorm druk (Patong Beach) tot aan rustig en sfeervol (Banana Beach en Laem Sing Beach).

De stranden worden heel goed onderhouden, waardoor de stranden en de zee brandschoon zijn. Bovendien is het water kristalhelder en perfect om in te zwemmen. De meest populaire stranden bieden een groot assortiment aan watersporten aan en het is ook mogelijk om een hapje te eten en wat te drinken in de bijbehorende restaurantjes. Een dag genieten op het strand is op Phuket dus zeker goed geregeld!

Indrukwekkende natuur en watervallen

Hoewel Phuket veel stukken natuur heeft verwijdert om plaats te maken voor wegen, hotels en andere gebouwen, zijn er toch nog een aantal prachtige plekken te vinden op het eiland. De flora is bijzonder om mee te maken en ook de watervallen zijn in grote getalen aanwezig.

De Bang Pae Waterfall is hier een mooi voorbeeld van. Deze waterval maakt het mogelijk om in alle rust te genieten van een ‘buitendouche’ en geeft je de mogelijkheid om een frisse duik te nemen. Vergeet ook zeker je fotocamera niet, aangezien de watervallen prachtige plekken zijn voor een fotomoment.

Genieten van een uniek uitzicht

Phuket is een prachtig eiland met een mooie natuur en een fijn klimaat. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er op sommige plekken een schitterend uitzicht ontstaat. Op Phuket heb je meerdere plekken waar je kan genieten van het uitzicht. Zo is het – relatief onbekende – Windmill Viewpoint een absolute aanrader. Je hebt hier uitzicht over de eilanden die iets verderop liggen, ook weer een ideale plek om mooie foto’s te maken dus!

Het uitgaansleven in de stad

Het eiland bestaat niet alleen uit een mooie natuur en stranden, maar beschikt ook over een stadsdeel. De populaire Bangla Street in Patong geeft je een grote keuze uit verschillende restaurantjes en voornamelijk veel nachtclubs. De echte feestbeesten kunnen dus ook in de late uurtjes door feesten op Phuket.

Phuket vakantie: meer dan de moeite waard

Phuket beschikt over een groot aantal prachtige plekken en dit zorgt er voor dat het echt één van de top bestemmingen in Thailand is. De natuur is prachtig, de stranden zijn schoon en in verschillende soorten aanwezig en het uitzicht is op de meeste plekken echt om van te genieten. De echte feestbeesten kunnen terecht op de populaire Bangla Street en tot in de late uurtjes door feesten. Alles bij elkaar opgeteld een ideale bestemming dus!

Thailand blog

Meer weten over Thailand? Lees dan ons Thailand blog met interessante wetenswaardigheden en nieuwtjes over dit prachtige Aziatische land.

De reisorganisaties voor een onvergetelijke Phuket en Thailand vakantie: